KABUM naixia el 22 de juny del 2004 en una reunió al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), de la Vila de Gràcia, i al cap d’una setmana començàvem a assajar. No va ser fins el següent 1 de setembre que KABUM es va estrenar a la festa major de St. Hipòlit de Voltregà, en aquell moment tan sols amb quatre temes al nostre repertori.

A partir de llavors, aquell repertori va anar creixent al mateix ritme que el nombre d’actuacions, i el grup va participar en diverses festes majors, fires i altres tipus d’actes arreu del país.

Durant el 2005, entre d’altres nombroses actuacions, el grup va prendre part al monogràfic de percussió del Festival Internacional Tradicionàrius; També va viatjar a Ibarra (Euskadi) en un intercanvi amb el grup de danses tradicionals ALURR.

El setembre del 2005, el grup es presentava al Concurs de Percussió dels Diables del Guinardó, obtenint-hi el 2n premi de la categoria “Lliure”.

L’any 2006, KABUM participava en la celebració al Camp Nou del títol de Lliga del F.C. Barcelona, i tornava a estar present en el monogràfic de percussió del Tradicionàrius.

El 10 de juny del mateix any, al I Concurs de Percussió de BCN, KABUM guanyava el 1r premi en la categoria “Tradicional del món del foc” i, amb aquest, el grup va guanyar també el premi especial de la Coordinadora de Diables i Bestiari de Foc de Barcelona, consistent a poder actuar a l’escenari d’obertura del correfoc de la Mercè’06, obrint al grup el camí per a explorar les seves possibilitats sobre escenari.

KABUM participa també a l’espectacle Tambors de 3 nacions, coordinat per Quim Soler i en col·laboració amb els grups BARDOADA (Portugal) i DJAMBOONDA (Gàmbia-Angola), que es va estrenar durant la darrera edició de la Fira “MEDITERRÀNIA” d’Espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa de 2006. Aquest espectacle es repeteix durant el 2007 a a Pinhal Novo (Portugal) i a San Marino.

També el 2007, el grup queda en la primera posició de la categoria “Tradicional del món del foc” al II Concurs de Percussió de BCN i és una de les formacions que representa Catalunya a l’Euroguggen’07, celebrat a Riedisheim (Alsàcia, França).

El 2008, KABUM fa el seu primer treball d’estudi, enregistrant part del repertori, i l’estiu del mateix any s’agermana amb el grup portuguès de percussió BARDOADA.

El 2009 participa com a grup convidat al Festival de Gigantes de Pinhal Novo (Portugal), i serà també a partir d’aquest any que passarà a coorganitzar, juntament amb el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), el monogràfic de percussió del Festival Internacional Tradicionàrius.